VoWLAN (Voice over WLAN)

Een professioneel draadloos netwerk voor VoWlan

VoWLAN (Voice over WLAN) is een methode voor het verzenden van gesproken informatie via een draadloos netwerk. De VoWlan technologie wordt ook wel “VoWi-Fi” of “Wi-Fi VoIP” genoemd omdat het gebruik maakt van data over wireless local area netwerken en het internet.

VoWLAN vereist een goed geconfigureerd draadloos netwerk en meestal een PDA of een “Wi-Fi-handset,” die er uitziet en functioneert als een mobiele telefoon.  Net als VoIP, draagt VoWLAN ook bij tot kostenefficiëntie. Dit omdat de gesprekken kunnen worden gerouteerd via het datanetwerk intern of extern via het internet. De kosten voor  mobiele telefonie zullen hierdoor nihil zijn of aanzienlijk afnemen.

Belangrijke randvoorwaarde voor een goed werkend VoWlan

  • snelle authenticatie en encrypty tijdens het roamen
  • Quality of service:  mogelijkheid tot voorang geven aan datastromen met aparte Vlan voor spraakverkeer
  • een snel roaming-protocol: dit om packet loss te minimaliseren wanneer gebruikers zich verplaatsen van het ene access point naar het andere binnen een WLAN netwerk.

Geïnteresseerdin VoWlan? Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak .

Wifi-Advies is een initiatief van LANCOM Systems. LANCOM Systems is een toonaangevende Duitse producent van draadloze LAN-technologie op basis van bedrijfsstandaarden

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement