Hotspot oplossingen

Zoekt u een gemakkelijke en veilige manier om uw bezoekers internettoegang te bieden?

Het bieden van gasttoegang geeft een positieve indruk van uw bedrijf vanaf het allereerste bezoek! “Gasttoegang” (ofwel een hotspotoplossing) is ideaal voor elk bedrijf, maar in het bijzonder voor de detailhandel, hotels, campings en restaurants. Dergelijke bedrijven willen vaak hun gasten, klanten of tijdelijke medewerkers internettoegang bieden.

Een WLAN-hotspot moet betrouwbaar en gemakkelijk toegang tot internet bieden, zonder dat uw bezoekers de instellingen van hun apparatuur dienen te wijzigen om verbinding te kunnen maken met het draadloos netwerk. Deze hotspotoplossing moet eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en zonder al teveel moeite worden beheerd, maar tegelijkertijd overal toegang bieden tot internet en e-mail. Een goed gasttoegangsnetwerk houdt uw bedrijfsinterne netwerkverkeer veilig en gescheiden van het gastverkeer. Wanneer u niet iedereen open internettoegang wilt bieden, vormen vouchers met individuele wachtwoorden voor “toegang gedurende een beperkte tijd” een goede optie.

Voordelen van professioneel hotspotsysteem

  • Biedt uitsluitend geautoriseerde gebruikers toegang (voorkomt misbruik)
  • Automatisch aanmaken en afdrukken van vouchers voor WLAN-toegang (eventueel tegen vergoeding)
  • Individuele vormgeving van webpagina’s (b.v. startpagina, homepage, vouchers)
  • Strikte scheiding door middel van VLAN voorkomt dat gasten toegang kunnen krijgen tot uw privénetwerk
  • Compatibel met professionele apparatuur, zoals business WLAN access points, WLAN-routers en WLAN-controllers
  • Veilige, webgebaseerde gebruikersauthenticatie via SSL (HTTPS)
  • Registratie van facturatiegegevens (tijd online, datavolume) per gebruiker en sessie met SYSLOG (zoals vereist door lokale “legale interceptie”-voorschriften)
  • Koppeling aan externe facturatieprogramma’s voor prepaid-, flatrate- of andere betalingsmodellen, of aan een RADIUS-servers met AAA-ondersteuning
  • Eenvoudige configuratie

Hotspot-oplossingen en facturatie

Met behulp van uw hotspot-oplossing kunt u een helder gestructureerde webinterface gebruiken om de gasttoegang voor uw bezoekers te configureren. U beslist of internettoegang via uw hotspot gratis is of wordt gefactureerd, bijvoorbeeld op de rekening van de hotelkamer. Een andere optie is facturatie via derden.

EU GDPR Data Protection

Data Protection – GDPR

LANCOM apparatuur is voorzien van alle technologie om te kunnen voldoen aan de Europese Data Protection Regulation. Zo wordt er gebruik gemaakt van Double-Opt certification en TACACS+ en bevat de hardware gegarandeerd geen ‘backdoors’.

Wilt u meer informatie over professionele hotspot-oplossingen en gasttoegang? Neem vrijblijvend contact op.

Vraag advies – geheel vrijblijvend     Gratis advies

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement