Gasttoegang via social media

Toegang tot Wireless LAN’s voor gasten en bezoekers bestaat al een tijdje en betrof aanvankelijk meestal een betaalde dienst in hotels en andere openbare ruimten om online te komen. Maar betaalde gasttoegang is tegenwoordig niet meer al te populair onder gebruikers: ze verwachten gratis toegang – maar iemand zal toch de kosten moeten dragen!

Nu iedereen altijd online wil zijn, is elke uitbater bijna verplicht gasttoegang via Wireless LAN te bieden. Of het nu gaat om een hotel, restaurant, stadion, winkelketen of kleine kapperszaak, internettoegang voor klanten en bezoekers is een must. Maar wie kan, naast de eindgebruiker, het meest profiteren van de geboden gasttoegang en toch zijn kosten voor apparatuur en installatie gedekt krijgen?

Inloggen met social media

In het algemeen wil de eindgebruiker er best wat voor doen om online te komen, als het maar simpel en gratis is. Dit opent de deur naar gasttoegang via sociale media. De eindgebruiker krijgt daarbij gasttoegang met behulp van zijn social media-account, Facebook, LinkedIn, Twitter, Tumblr, enzovoorts; heel eenvoudig en recht-toe-recht-aan.

Met gasttoegang via sociale media verkrijgt de marketingafdeling toegang tot een ware goudmijn aan gebruikersgegevens. Door middel van gasttoegang via sociale media kunnen marketeers, zonder allerlei privacy-perikelen, demografische metadata verzamelen over hun gebruikers en daarmee bepalen wat ze moeten doen op de hotspot.

Het is niet de naam van de gebruiker die telt (omdat die toch niet kan worden opgeslagen), maar juist algemenere informatie: geslacht, leeftijdscategorie, taal, enz. Marketingafdelingen kunnen zo via gasttoegang een perfect beeld krijgen van de typische bezoeker en met daarop afgestemde marketingcampagnes hun boodschap overbrengen aan de gasten.

Het benutten van deze mogelijkheden van gasttoegang via social media gebeurt niet door de hardwareleveranciers zelf. Die leveren slechts de apparatuur, zoals routers en access points, die beschikt over de vereiste verwerkingscapaciteit. De implementatie wordt meestal gedaan door derden, die daarbij gebruik maken van de mogelijkheden van de high-end apparatuur.

Bedrijven die gasttoegang implementeren

– PicoPoint BV; www.picopoint.com
– FriFi BV; www.frifi.com
– Loop21; www.loop21.net
– Yo Wireless; www.yowireless.com
– LC+; www.lcplus.eu
– GINI; ………

Tegenwoordig is het niet meer alleen de IT-afdeling van een bedrijf die beslist als het gaat om investeringen in IT-apparatuur, maar steeds vaker de marketingafdeling, vanwege de mogelijkheden om gedetailleerde informatie te verzamelen over de bezoekers aan het etablissement.

Geïnteresseerd in gasttoegang? Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak.

Wifi-Advies is een initiatief van LANCOM Systems. LANCOM Systems is een toonaangevende Duitse producent van draadloze LAN-technologie op basis van bedrijfsstandaarden.

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement