SD-WAN ontwikkeld in Duitsland

Wat is SD-WAN?

SD-WAN is de afkorting van Software Defined – Wide Area Network. SD-WAN koppelt de netwerk hardware los van het besturingssysteem waardoor het beheer en de werking eenvoudiger wordt. SD-WAN is ongekend populair sinds het Amerikaanse marketingonderzoeksbureau Gartner SD-WAN het bestempeld heeft als de netwerktechnologie die zichzelf heeft waargemaakt.

In de praktijk betekent dit dat u met een standaard bedrijfsnetwerk verschillende vestigingen verbindt zodat uw medewerkers altijd kunnen samenwerken. Als u hier SD-WAN aan toevoegt beheert u dit bedrijfsnetwerk op afstand en kunt u functies eenvoudig aan en uit zetten. SD-WAN maakt het beheren van een WAN eenvoudiger.

Software Defined Wide Area Network van LANCOM

Kies voor snel, betrouwbaar en flexibel toegang tot internet, applicaties en gegevens. De apparatuur van LANCOM komt uit Duitsland en is daarmee een veilige netwerkoplossing voor uw bedrijf. SD-WAN biedt u deze voordelen:

  • Betrouwbaar en juridisch veilig
  • Kostenbesparing en automatisering
  • Maximale wendbaarheid en prestaties
  • Kies zelf voor een openbare of privé cloud
Gratis informatiepakket aanvragen

Hoe werkt SD-WAN?

SD-WAN combineert connectiviteit mogelijkheden, zoals MPLS, mobiel en breedband. Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudig losse locaties aansluiten op het interne netwerk. De software gestuurde technologie heeft een virtuele WAN-architectuur. Belangrijk hierin de centrale besturing, zodat netwerkverbindingen, beveiligingsmechanismen, applicatiestromen, beleid en algemeen beheer worden gescheiden van de bijbehorende hardware.

Daardoor hoeft datacommunicatie tussen kantoren niet meer verstuurd te worden via een VPN naar een hoofdkantoorfaciliteit. Dit gebeurt met SD-WAN in de cloud. De architectuur van SD-WAN maakt een snel IP-communicatiekader mogelijk tussen het hoofdkantoor en filialen. Ook over lange afstanden. De apparaten vormen een transparante en snelle datatunnel door aan beide kanten toegangsbronnen te combineren.

Wat zijn de voordelen van SD-WAN?

SD-WAN brengt een aantal voordelen met zich mee. Dit zijn de belangrijkste:

  • Verbeterde veiligheid
  • Meer flexibiliteit
  • Betere netwerkprestaties
  • Centraal beheer van de netwerkomgeving (WAN, LAN en WLAN)
  • Meer zichtbaarheid op netwerkverkeer
  • Lagere kosten

De beheersbaarheid van SD-WAN maakt het eenvoudig. Hiermee kunt u makkelijk nieuwe locaties toevoegen. Dit zorgt ook gelijk voor een kostenreductie. Kosten van dure technici die naar locaties moeten worden toegestuurd zijn met SD-WAN verleden tijd. Onder andere voor bedrijven met een expansiestrategie is dit ideaal. Ook in de huidige situatie van het thuiswerken biedt SD-WAN oplossingen. Routers hiervoor zijn beschikbaar bij LANCOM.

Wanneer gebruik je SD-WAN?

Voor elke organisatie kan SD-WAN anders worden ingezet. Aan de hand van wat voor u de belangrijkste businessapplicaties zijn, welke problemen u ervaart en wat het design van de WAN-structuur is of wordt. Met die informatie kunnen wij u adviseren over de meerwaarde van SD-WAN in uw organisatie.

LANCOM denkt graag met u mee over de oplossingen die SD-WAN bij uw bedrijf kan bieden. Wij bieden ondersteuning op maat, met netwerktechnologie die ontwikkeld en gehost wordt in Duitsland.

Vrijblijvend advies

Vraag advies over SD-WAN – geheel vrijblijvend.

Gratis advies

Meer weten over SD-WAN?

LANCOM voorziet u graag van alle informatie rondom de nieuwste netwerktechnologie:

In de video ziet u in een paar minuten wat een professionele SD-WAN doet, voor welke technische uitdagingen hij staat en hoe de LANCOM SD-WAN-oplossing dit voor u oplost.

Het optimale LANCOM SD-WAN-pakket

Met onze geselecteerde producten willen we u een overzicht geven van LANCOM’s uitgebreide netwerk- en beveiligingsportfolio. Dit biedt oplossingen op maat voor elke vereiste en elk budget, net als gegarandeerde duurzaamheid. Met LANCOM profiteert u van uitstekende, perfect op elkaar afgestemde hardware van compromisloze kwaliteit die altijd indruk maakt.

Lancom SD-WAN router

Vraag advies over SD-WAN – geheel vrijblijvend     Gratis advies

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement