Software Defined Networking

 

Klaar voor de toekomst met een software defined network architecture

 

Software Defined Networking (SDN) is het inrichten en beheren van een netwerk met behulp van speciale netwerksoftware. Met SDN kunnen netwerkbeheerders het netwerk centraal monitoren en beheren, ongeacht de onderliggende netwerktechnologie. SDN legt de basis voor cloud networking en cloud computing.

Een Software Defined Network of SDN is een netwerk waarin het beheer losgekoppeld is van het datagedeelte in de hardware infrastructuur. Een SDN zorgt ervoor dat uw netwerk met routers, switches en access points niet alleen flexibeler en efficiënter wordt, maar ook veel eenvoudiger te beheren.

software defined networking

Netwerk Management Cloud

De LANCOM Management Cloud maakt het beheer van de gehele netwerkinfrastructuur via slechts één systeem mogelijk. Met een eenvoudige update van de firmware maakt u alle apparatuur ‘Cloud ready’ en geschikt voor software defined networking, zonder hardware te vervangen.

Combineer SDN WAN, LAN en WLAN

Alle huidige LANCOM apparaten (routers, gateways, switches en toegangspunten) ondersteunen SDN technologie. Hiermee legt u het fundament voor het netwerk van de toekomst op basis van een software defined architecture.

Gratis informatiepakket

Gratis whitepaper over Cloud management & SDN

SD-WAN

sdn cloudEen software defined wide area network (SD-WAN) creëert automatisch én dynamisch veilige IPSec VPN verbindingen tussen verschillende locaties, inclusief netwerkvirtualisatie. Met één muisklik schakelt u de VPN functie in en kunt u de benodigde VLAN’s voor elke locatie selecteren. Lees hier meer over SD-WAN.

SD-Branch

SD-Branch is een methode waarmee een netwerk op basis van software wordt uitgebreid naar meerdere filialen. Met SD-Branch verbetert u de netwerkzichtbaarheid, netwerkoptimalisatie, netwerkcontrole- en bewijstzijn en beveiligingsdekking van SD-WAN. Lees hier meer over de mogelijkheden van SD-Branch.

SD-LAN

Een software defined local area network (SD-LAN) regelt de poortprofielen voor elke switch en geeft automatisch de vereiste netwerkconfiguratie aan. Met een paar muisklikken zijn de configuraties voor alle toegangspunten en routers ingesteld.

SD-WLAN

software defined networkEen software defined wireless network (SD-WLAN) maakt de automatische configuratie van meerdere draadloze netwerken mogelijk (multi-SSID), inclusief bijvoorbeeld de scheiding van hotspot netwerken. Na het instellen van de verificatiemethode en eventuele bandbreedtebeperkingen worden de WLAN-profielen automatisch bijgewerkt op alle toegangspunten en routers.

De voordelen van software defined networking

  • Controle van het gehele netwerk door één systeem
  • Eenvoudige en geautomatiseerde configuratie
  • Beschikbaar als Public Cloud of Private Cloud
  • Onovertroffen schaalbaarheid voor netwerken van elke grootte
  • Uniek systeem voor maximale besparingen in tijd en kosten

Extreem geïntegreerde netwerken

software defined networkingDe unieke combinatie van state-of-the-art technologie en de LANCOM apparatuur creëert het eerste managementsysteem ter wereld voor het eenvoudig opzetten van geïntegreerde SDN scenario’s: veilige verbindingen tussen locaties, thuiswerkers en mobiele werkers. Definieer in een paar muisklikken WiFi netwerken voor interne gebruikers, hotspots voor gasten, draadloos asset management, digital signage en vele andere toepassingen

Software defined networking uitleg

Vraag advies over SDN – geheel vrijblijvend     Gratis advies

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement