Netwerkapparatuur - Wifi Leveranciers

 

 

 

De juiste hard- en software voor uw situatie

IT Security made in GermanyHet kiezen van de juiste netwerkapparatuur voor uw bedrijf, zoals routers, switches en draadloze access points, is geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden zoals het soort gebouw, de beveiliging, de functionaliteit, maar ook de toekomstbestendigheid.

De leveranciers op een rij – netwerken

Op deze pagina staan de belangrijkste namen op een rijtje, maar het maken van de juiste keuze kan alleen door eerst uw specifieke situatie en behoefte te bekijken op basis van een aantal factoren:

1) Gebruik van het netwerk

Het maakt uiteraard veel verschil of het netwerk gebruikt wordt voor een kantoor of voor een productiebedrijf, voor een supermarkt of voor een olieraffinaderij, in een oud of nieuw gebouw, etc. Per situatie is ook een ander aantal toegangspunten nodig.

2) Veiligheid – Herkomst van de apparatuur

Voor veel bedrijven speelt ook de herkomst van de apparatuur een rol; als u twijfelt over Amerikaanse of Aziatische apparatuur in verband met veiligheid, dan ligt de keuze voor een Europese leverancier meer voor de hand. De discussie over het gebruik van Huawei apparatuur in het 5G netwerk laat zien hoe belangrijk veiligheid en het voorkomen van spionage via backdoors is.

LANCOM products3) Netwerkbeheer

Het beheer van een netwerk wordt steeds belangrijker en is daarmee ook een factor om rekening mee te houden. Is de apparatuur bijvoorbeeld geschikt voor beheer op afstand via de cloud? Is software defined networking mogelijk?

Leverancier van netwerkapparatuur kiezen

Deze website is een initiatief van LANCOM Systems, één van de leveranciers van netwerkapparatuur. Via het contactformulier van deze website komt u in contact met een onafhankelijke reseller of distributeur die u helpt bij het kiezen van de juiste apparatuur voor uw situatie.

LANCOM Systems

LANCOM is een Duitse leverancier van netwerkapparatuur met een eigen besturingssysteem LCOS. LANCOM Systems realiseert veilige en stabiele netwerken voor grote ondernemingen, MKB bedrijven, overheden en instellingen. Klanten zijn o.a. ASICS, Meridiaan College, Mazda, Diakonessen ziekenhuis (DIAK), FIGI hotel zeist en Deutsche Telekom. LANCOM werkt via onafhankelijke partners in Nederland.

Gratis informatiepakket

Aruba Networks

Aruba Networks is een Amerikaanse leverancier van netwerksystemen en onderdeel van HP. De apparatuur wordt in Nederland verkocht door partners. Klanten zijn o.a. Sint Jan Ziekenhuis (Brugge), Brussels Airport en DHL.

Cisco Networks

Cisco is een Amerikaanse multinational en leverancier van een breed pallet aan systemen en diensten. Netwerkapparatuur is één van de onderdelen van het bedrijf. Verschillende partners in Nederland bieden ondersteuning. Cisco wordt gebruikt door vele klanten in meerdere sectoren.

Draytek

Draytek is een Taiwanese leverancier van producten voor datacommunicatie die zowel door MKB bedrijven als consumenten gebruikt worden. Verkoop vindt plaats via webshops en partners.

Aerohive Networks

Aerohive is een Amerikaans technologiebedrijf gericht op netwerkapparatuur voor het MKB en grote organisaties. Levering van Aerohive producten vindt plaats via partners en resellers.

Ubiquity Networks

Ubiquity is ook een Amerikaans bedrijf dat netwerkapparatuur verkoopt onder verschillende namen en merken. Ubiquity is een aantal keren in het nieuws geweest vanwege veiligheidsproblemen.

Huawei

Huawei is een groot Chinees concern dat telecomapparatuur, netwerkapparatuur en consumentenelektronica verkoopt via partners en resellers. In Europa vindt momenteel een discussie plaats over het gebruik van Huawei systemen voor het 5G netwerk, in verband met vermeende bemoeienis van de Chinese overheid met het bedrijf.

Vraag advies – geheel vrijblijvend     Gratis advies

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement