Supervectoring 35b

 

De nieuwe generatie VDSL2

Supervectoring 35b is de nieuwste VDSL2 standaard die zorgt voor een hogere snelheid op bestaande koperverbindingen, tot wel 300 Mbit per seconde. Supervectoring wordt ook wel VDSL Annex Q, Vectoring+, V Plus, Super Vectoring of Supervectoring 35b genoemd.

Met Supervectoring wordt de transmissiefrequentie op bestaande koperlijnen na de eerdere VDSL en VDSL2 opnieuw aanzienlijk verhoogd: van 17 MHz naar 35 MHz, waardoor inderdaad snelheden tot 300 Mbit/s kunnen worden bereikt.

Supervectoring Business Routers

Deze nieuwste VDSL standaard maakt het voor bedrijven mogelijk om gewoon met hun bestaande internetverbinding een veel hogere snelheid te halen. Het bestaande KPN netwerk is al geschikt voor supervectoring, het enige wat u nog nodig heeft is een moderne router die deze standaard ook ondersteunt. Overstappen is gemakkelijk en hoeft niet veel te kosten. Ook uw interne WiFi netwerk profiteert zo van de hogere snelheid van Supervectoring 35b!

 

Hoe werkt Supervectoring?

De volgende afbeeldingen verklaren het verschil tussen VDSL zonder vectoring, VDSL met vectoring en VDSL met supervectoring:

VDSL zonder vectoring

VDSL zonder Vectoring

De afbeelding toont een normale VDSL-verbinding. De datastroom van een hoofdverdeelpunt wordt via glasvezel naar een verdeelkast en vervolgens via een koperen kabel naar de aansluiting geleid. Een koperen kabel bevat veel kleine “koperdraden” die niet van elkaar zijn afgeschermd; deze interfereren met elkaar en hierdoor is er minder snelheid mogelijk en is het bereik beperkt.

VDSL met vectoring

VDSL met vectoring

Het scenario bij VDSL2 is hetzelfde; de datastroom wordt van een hoofdverdeelpunt via vezel naar een verdeelkast geleid en vervolgens via koperkabel naar de aansluiting. In de verdeelkast staat echter een speciale DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) die de verstoringen in de koperen lijn en de afzonderlijke koperdraden meet en een tegengesteld signaal verstuurt, waardoor de storing in de lijn wordt geneutraliseerd. Bij deze toepassing zijn snelheden tot maximaal 100 MBit/s mogelijk voor downloads.

VDSL met Supervectoring

VDSL met Supervectoring

In vergelijking met normale vectoring wordt het frequentiespectrum dat wordt gebruikt in supervectoring verhoogd van 17 MHz naar 35 MHz. Dit leidt tot een aanzienlijke snelheidswinst van maximaal 300 Mbit/s, vooral over kortere afstanden tussen de distributiekast en de router.

Kies de juiste V Plus router

Om de begeleidingstechniek als eindgebruiker te kunnen gebruiken, is naast de conversie van de verdeelkasten de juiste router bij de betreffende verbinding vereist. De toekomstbestendige LANCOM 179x-serie maakt bijvoorbeeld gebruik van de maximale extra bandbreedte. LANCOM is een betrouwbare Europese leverancier van topkwaliteit netwerkapparatuur en biedt moderne Supervectoring routers voor het bedrijfsleven. Ook verkrijgbaar met WiFi, LTE Advanced en 4G-back-up. Deze apparatuur kan ingezet worden in veilige VPN verbindingen.

Vraag advies over Supervectoring – geheel vrijblijvend     Gratis advies

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement