Active Radio Control - Frequentie optimalisatie

Hét verschil tussen thuisgebruik en professionele WLAN toepassingen

 

Kanaal of frequentie optimalisatie via ARC

Door de alsmaar toenemende populariteit van WLAN’s raakt met name de 2,4 GHz-band overvol. Doordat ook andere draadloze apparatuur vrij gebruik mag maken van deze frequentie, leidt dit in sommige gebieden tot instabiliteit.

Hoogste tijd om de controle over de ether terug te krijgen: Active Radio Control (ARC) is de oplossing! Maar hoe wordt ARC gebruikt?

arc1. Gebruik de 5 GHz-band door middel van Band Steering
De eerste stap bij ARC om ruimte op de 2,4 GHz-band vrij te maken is om gebruik te maken van de efficiëntere 5 Ghz-band. De meeste clients kunnen tegenwoordig gebruik maken van zowel 2,4 als 5 GHz; waarom ze dan altijd verbinding laten maken op 2,4 GHz? Een wireless access point met twee radio’s aan boord kan tegelijkertijd op zowel 2,4 als 5 GHz werken en clients, indien beschikbaar, direct naar de 5 GHz-band sturen.

2. Negeer interferentie van andere gebruikers met Adaptive Noise Immunity
In de wereld van Wireless LAN is elk access point zich bewust van de andere access points in zijn omgeving, zelfs als die zich op grote afstand bevinden, en moet het op zijn beurt wachten om het eigen signaal te kunnen uitzenden. Dit wachten leidt tot lagere transmissiesnelheden, ook voor access points die zich dicht bij elkaar bevinden. Access points, die gebruik maken van Adaptive Noise Immunity, zijn echter in staat de signalen van andere, met name veraf gelegen access points te negeren. Het voordeel is dat deze access points minder wachttijd kwijt zijn.

3. Scan het volledige spectrum door middel van Spectral Scan
In het algemeen kan een access point wel alle WLAN-frequenties scannen, maar geeft het geen informatie over andere gebruikers op dezelfde frequentie. Met Spectral Scan wordt de volledige band gescand op het totale gebruik. Met de informatie van Spectral Scan kan het access point het minstgebruikte kanaal selecteren voor de kanaal optimalisatie. Doe dit echter niet automatisch omdat het access point dan continu van kanaal zal veranderen en clients geen verbinding kunnen maken!

LANCOM access point ap4. Verplaats clients naar minder gebruikte access points met Client Steering
Als laatste stap om optimaal gebruik te maken van de beschikbare frequenties met ARC, kunt u clients automatisch verplaatsen naar een rustiger access point. Clients kiezen nogal eens voor een access point dat niet de beste prestaties biedt, dus in plaats van de client te laten kiezen, kan beter het netwerk een onderbouwde keuze maken! Een netwerk dat centraal wordt beheerd, heeft inzicht in de beschikbaarheid van andere access points en kan de client naar een mindergebruikt access point sturen.

“Active Radio Control” is de technologie die het verschil maakt tussen access points op bedrijfs-/professioneel niveau en apparatuur voor thuisgebruik. Natuurlijk hangt hieraan een prijskaartje, maar op deze manier kan wel gebruik worden gemaakt van het Wireless LAN onder omstandigheden die dat anders onmogelijk zouden maken!

Geïnteresseerd? Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak.

Wifi-Advies is een initiatief van LANCOM Systems. LANCOM Systems is een toonaangevende Duitse producent van draadloze LAN-technologie op basis van bedrijfsstandaarden.

Gratis informatiepakket – Geheel vrijblijvend     Gratis informatiepakket

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement