Voordelen 802.11n

802.11n : een investering die zich loont

Wireless LAN’s op basis van 802.11n combineren het beste van alle werelden: ze zijn met netto transmissiesnelheden boven 100 Mbit/s per cel voor het eerst sneller dan een Fast Ethernet LAN, zijn flexibel, veilig en bieden dankzij een groot bereik en optimale dekking ook op grote afstanden een excellente signaalkwaliteit. Meer nog: voor de opbouw van een 802.11n WLAN is vaak minder infrastructuur nodig dan met oudere apparatuur. Resultaat: een aanmerkelijk krachtiger netwerk met minder investeringskosten.

wifi-6

Nieuw: Wifi 6 – 802.11ax

De nieuwste WiFi 6 standaard levert snelheden tot 9,6 Gbps en kan veel meer gebruikers tegelijk aan. De voordelen ten opzichte van WiFi 5 (ac) en Wifi 4 (n) zijn snelheid, stabiliteit en capaciteit. Deze nieuwe Wifi ax is een enorme vooruitgang voor ieder kantoor en bedrijfspand.

De 802.11 n access points waar onze partners mee werken voldoen volledig aan de 11n standaard en onderscheiden zich door een uitstekende achterwaartse compatibiliteit en interoperabiliteit.

Lancom router ac

Access points berekenen

De op deze pagina vermelde 802.11n is al niet meer de nieuwste standaard; inmiddels is ac met 5 GHz al veel gebruikt. Wilt u berekenen hoeveel access points nodig zijn voor uw bedrijf? Vul geheel vrijblijvend het formulier in.

De juiste bandkeuze bij 802.11n: 2,4 of 5 GHz?

Access points ondersteunen de 2,4- en 5 GHz-band. Welke band de “juiste” is in het wifi-netwerk hangt echter af van het type toepassing en de uitgangsvoorwaarden.

2,4 GHz-band: veel Wireless LAN-clients – met name oudere apparaten – ondersteunen alleen de 2,4 GHz-band. Wanneer het WLAN met deze clients moet communiceren, is bedrijf in de 2,4 GHz-band vereist. Nadeel: dit frequentiebereik is vaak erg vol en er is in totaal minder bandbreedte beschikbaar omdat mechanismen als b.v. kanaalbundeling doorgaans niet kunnen worden gebruikt.

5 GHz-band: hier vertoont 802.11n zijn volledige kracht en bereikt de hoogste datasnelheden. Wie een volledig nieuw WLAN met voor 5 GHz geschikt clients ontwerpt, zou daarom moeten kiezen voor bedrijf in de 5 GHz-band. Bijkomend voordeel: de band wordt door minder draadloze toepassingen gebruikt, zodat er op minder storingen mag worden gerekend. De grootste flexibiliteit met de hoogste performance biedt gemengd bedrijf van beide banden.

802.11n single-radio of dual-radio: welk access point?

U kunt kiezen uit accesspoints met een of twee radiomodules (single-/dual-radio). Single-radio apparaten zijn goedkoper bij aanschaf en een zeer kostenefficiënte keuze. Ze ondersteunen de 2,4- en 5 GHz-band, maar kunnen maar in één band tegelijkertijd worden gebruikt. Voor wie uit performance- en flexibiliteitsredenen gemengd bedrijf voorziet, zijn dual-radioapparaten de perfecte oplossing omdat deze beide banden tegelijkertijd ondersteunen.

Meer weten over de voordelen van  802.11 n accesspoints voor uw organisatie?  Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak .

Wifi-Advies is een initiatief van LANCOM Systems. LANCOM Systems is een toonaangevende Duitse producent van draadloze LAN-technologie op basis van bedrijfsstandaarden

Gratis informatiepakket – Geheel vrijblijvend     Gratis informatiepakket

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement