Wireless LAN in de Zorgsector

Wireless LAN (Local Area Network) of WLAN staat voor een draadloos lokaal netwerk. Uit  onderzoek van TNO blijkt dat Wireless LAN apparaatuur veilig gebruikt kan worden in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Het grote voordeel is dat verplegend personeel met mobiele apparatuur zoals laptop, blackberry en PDA, gebruik kan maken van internet of het lokale netwerk. Het patiëntendossier kan realtime worden bijgewerkt vanaf iedere plek in de zorginstelling. Zie  bijvoorbeeld de voordelen voor het Diakonessen Ziekenhuis in Utrecht.

De voordelen van Wireless LAN in de Zorg:

  • Verpleegkundigen kunnen patiëntgegevens aan het bed van de patiënt direct draadloos opslaan in het centrale digitaal dossier.
  • Gemakkelijke implementatie van een oproepsysteem en locatiebepaling over IP (RTLS, RFID)
  • Een draadloos netwerk biedt alle mogelijkheden tot uitbreiding, bijvoorbeeld TV over IP
  • Draadloos internet toegang voor patiënten en via aparte virtuele LAN
  • Hotspot met eigen inlog pagina voor bezoekers
  • Efficiënte processen met RFID

RFID in de zorg

Uit een Proef van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam is gebleken dat RFID aantoonbaar toegevoegde waarde heeft voor personeel en patiënten in de zorg. De proef die werd gedaan op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid heeft RFID getest in een OK-complex, Intensive care-afdeling en bloedtransfusielaboratorium. De resultaten waren positief, niet alleen voor het volgen van materiaalstromen, maar ook voor het volgen van patiënten en personeel, medische apparatuur en bloedproducten.

Draadloze systemen van LANCOM zijn uitermate geschikt voor het inrichten van RFID systemen in zorginstellingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over WiFi en RFID in de zorg? Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak .

Deze website is een initiatief van LANCOM Systems. LANCOM Systems is een toonaangevende Duitse producent van draadloze LAN-technologie op basis van bedrijfsstandaarden.

Vraag advies over WiFi en RFID in de Zorg     Gratis advies

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement