Wifi in de logistiek - voorbeeld

Draadloze netwerkverbinding tussen twee Victoir-vestigingen

Om kosteneffectief en storingsvrij te kunnen communiceren tussen twee vestigingen heeft bouwmaterialengroothandel Victoir  in Gent de draadloze OAP-netwerkoplossingen van LANCOM Systems ingezet. De twee vestigingen van het bedrijf liggen op een afstand van ongeveer vijf kilometer van elkaar. Omdat een directe draadloze verbinding door obstakels niet mogelijk was, heeft LANCOM-partner All Communications een punt-tot-multipunt-verbinding gerealiseerd via zijn eigen repeatersite. Met de draadloze verbinding profiteert Victoir van minimale kosten voor spraak- en datacommunicatie.

Victoir levert industriële natte en droge pleisterproducten voor binnen en buiten. De groothandel levert direct aan aannemers op bijvoorbeeld bouwwerven, en via zijn shop ook aan particulieren. Klanten gebruiken de producten van Victoir zowel voor nieuwbouw- als renovatie- en doe-het-zelf-projecten.

Omdat de vraag naar Victoir-producten stijgt, besloot het bedrijf een aantal jaar geleden tot de bouw van een nieuw magazijn en shop. “We hebben besloten onze oorspronkelijke locatie in Sint-Amandsberg te verbouwen en daar de directie, administratie en technische afdeling te huisvesten”, zegt Hilde Everaert, verantwoordelijke voor administratie en ICT. “Verder startten we met de nieuwbouw op zo’n vijf kilometer van het bestaande kantoor. Omdat er veel telefonie- en dataverkeer is tussen medewerkers op de vestigingen zochten we een oplossing om de twee locaties met elkaar te verbinden. Voorwaarde was dat medewerkers snel en ongestoord toegang hadden tot alle applicaties en data, ongeacht waar ze werken, en dit aan een beperkt en beheersbare kostenplaatje.”

Victoir klopte aan bij LANCOM-partner en draadloze netwerkspecialist All Communications, die een draadloze WiFi-verbinding tussen de twee vestigingen adviseerde. All Communications testte de verbinding op basis van de draadloze LC-OAP54 Wireless-access points van LANCOM. Deze oplossingen zijn krachtig genoeg om een afstand van vijf kilometer te overbruggen. In dit geval waren er echter obstakels in de vorm van gebouwen, waardoor een ongestoorde werking niet was te waarborgen. Om die reden is ervoor gekozen de verbinding via de repeatersite van All Communications te laten verlopen. De access points van LANCOM zijn op speciale antennes gemonteerd, die een opbrengst van 28 db bieden. Dit bevordert de kwaliteit van de spraakcommunicatie. Dankzij de combinatie van LANCOM-oplossingen, de repeatersite en ondersteuning van All Communications is Victoir gegarandeerd van een hoge bandbreedte en ongestoord telefonieverkeer. Dit alles tegen een fractie van de kosten van een breedbandverbinding van een telecomprovider.

Geinteresseerd in de mogelijkheden van Wireless LAN en Wifi in de logistiek?

Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak .

Utrecht
3528 BV
Nederland
Telefoon: 06 15139683
| Privacy statement